Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Sandorf u Americi

Large shaah shahidh  subrryxv8a unsplash  1

Shaah Shahidh; Unsplash.

Petak
12.03.2021.

Nakon sretnih trinaest godina postojnja izdavačka kuća Sandorf pokrenula je američki ogranak, neovisnu neprofitnu izdavačku kuću Sandorf Passage. Na njegovom čelu nalazi se urednik Buzz Poole, koji se brine za plasman izdanja u SAD-u, dok Ivan Sršen, suosnivač Sandorfa, koordinira produkciju, koja se velikim dijelom odvija u Hrvatskoj.

Za početak su odabrali knjige napisane na Balkanu; nakon prijevoda tiskane su u Hrvatskoj i potom krenule na dvomjesečni put brodom u SAD, gdje ih distributer Independent Publishers Group upravo plasira po knjižarama. Sršen kaže: ''Knjige su putovale brodom u Ameriku dva mjeseca. To je avantura u koju se ne kreće svaki dan.''

Američki ogranak Sandorfa u prvo će se vrijeme fokusirati na autore i književna ostvarenja nadahnuta zonama sukoba, među kojima prevladavaju autori i autorice iz Hrvatske te iz bivše Jugoslavije, a u distribuciju po SAD-u krenula su već četiri izdanja. Riječ je o knjigama From Nowhere to Nowhere Bekima Sejranovića (Nigdje, niotkuda, prijevod s hrvatskog Will Firth), The President Shop Vesne Marić, In a Sentimental Mood Ivane Bodrožić (prijevod s hrvatskog Ellen Elias-Bursać i Damir Šodan) te Journey to Russia Miroslava Krleže (Izlet u Rusiju, prijevod Willa Firtha).

Untitled-design-51

Kako napominje nakladnik, misija Sandorf Passagea je objavljivati književnost nastalu u pokretu i u potrazi za boljim životom, djela koja daju prizmatičnu perspektivu o tome što znači živjeti u globaliziranom svijetu. Knjige je i prije samog izlaska na tržište popratila američka kritika, a izdanja na engleskom u knjižarama i online mogu nabaviti i domaći čitatelji.


Izvor: Sandorf

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu