Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pridružite se Tematskom čitateljskom klubu!

Large copy of copy of copy of tematski %c4%8ditateljski klub predlo%c5%beak
Petak
17.02.2023.

Ako ste raspoloženi za raspravu o više ili manje ozbiljnim temama kojima se bave publicistika, esejistika i teorijska literatura, Booksin Tematski čitateljski klub idealno je mjesto za vas, a u s prvim sastankom u 2023. godini klub prima nove članove!

Da podsjetimo, umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba su publicistika, esejistika i teorijska literatura o određenoj temi, uz manji broj književnih naslova koji se nadovezuju na prethodno navedenu literaturu. Grupa se u 2022. godini u Booksi sastajala na vrlo uspješnim i sadržajnim rasparava o sljedećim temama: čitati o čitanju, politika gledanja, lica popularne kulture, teorije zavjere, Dug: prvih 5000 godina, Ljudski rod, Povratak u Reims

Kako je najavio voditelj ovog čitateljskog kluba, komparatist, novinar i kritičar Matija Prica: "Ovaj čitateljski klub neće vas iznova svaki mjesec oduševljavati zavodljivim beletrističkim naslovima, već će vas 'tlačiti' publicistikom, teorijom i, u boljim slučajevima, esejistikom. Možda se tu i tamo slučajno potkrade i koji književni naslov, ali samo kao mamac."

Voditelj nadodaje: "Nakon što smo se prošle godine kroz naša tematska druženja uglavnom bavili načinima na koje se politika upisuje i reflektira u umjetnosti, ali i kako se kroz umjetnost i kulturu mogu adresirati pitanja od političkog značaja, ove godine zavirit ćemo iza zastora i baviti se uvjetima i preduvjetima kulturne i umjetničke produkcije, a za početak ćemo se vratiti sve do srednjeg vijeka da bismo vidjeli kako su to Trgovci i bankari u srednjem vijeku utjecali na mogućnosti i načine stvaranja."

Dakle, krećemo kraćim djelom francuskog povjesničara Jacquesa Le Goffa Trgovci i bankari u srednjem vijeku, a kamo ćemo stići, to neka bude iznenađenje.

Sastanci ovog čitateljskog kluba nastavit će se održavati zadnjeg petka u mjesecu u 18h u Booksi. (Jer postoji li bolji način za provod petkom navečer?!)

Prvi sastanak u 2023. godini najavljen je za 24. veljače u 18h, temu znate, a sudjelovanje molimo potvrdite do utorka 21. veljače mailom na booksa@booksa.hr s naslovom "Tematski čitateljski klub". 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu