Page arrow

Počinje Vox Feminae Festival

Large vff2021 baner za web stranicu

Ilustracija: Tea Jurišić, KVAR Illustration.

Petak
07.05.2021.

Idućih mjesec dana očekuje nas mnoštvo programa u sklopu petnaestog Vox Feminae Festivala. On se ove 2021. godine održava od 7. svibnja do 17. lipnja.

Festival otvaraju fotografski projekt Ej, dečko umjetnice Martine Šalov u društveno kulturnom centru Šesnaestica te koncert umjetničkog dvojca Cura i Dečko (Vanesa Petrac i Ivan Marojević), a bogat program koji slijedi dijeli na tri cjeline: LGBTIQ i queer program, filmski program te program posvećen Strašnim ženama.

Od LGBTIQ i queer tema izdvajamo kazališnu predstavu Radnopravnost svima autora Espija Tomičića i autorice Lucije Klarić koja se bavi zaštitom prava i suzbijanjem diskriminacije LGBTIQ osoba na radnom mjestu i pri zapošljavanju, a izvedena će biti u utorak, 11. svibnja u F22 – Novoj akademskoj sceni. Zanimljiva će biti i instalacija Soba za suočavanje slovenske umjetnice Rine Barbarić u Showroom Galeriji Nova koja tematizira žensku seksualnost bez srama i straha, a koja je na programu 13. svibnja.

Filmski program održat će se u kinu Tuškanac, a na rasporedu će biti dvadeset i dvije filmske projekcije. Neki od filmova koje ćete moći pogledati su dokumentarni film Glory to the Queen, koji otkriva priče četiri legendarne gruzijske šahistice, pobjednik Pula Film Festivala Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije, te Chronicles of Her, omnibus pet jordanskih redateljica i Cannesov dobitnik nagrade Best Women Director 2021. Također, zasebna filmska selekcija moći će se besplatno pratiti i na online platformi Kina Europa.

Lipanj nam je posebno zanimljiv jer ćete tada dio programa moći pratiti ispred i oko Bookse. Taj dio programa posvećen je Strašnim ženama, a 5. lipnja moći ćete čuti sve o slikovnici Straška postavlja teška pitanja autora Želimira Periša i ilustratorice Ivane Štrukelj. O publikaciji Putevima strašnih žena, koja bilježi neistraženu i zaboravljenu povijest lokaliteta diljem Hrvatske, a koju su svojim djelovanjem obilježile lokalne Strašne žene, saznat ćete 11. lipnja, a pratit će je i edukativna šetnja po centru Zagreba.

Osim raznolikog programa, tijekom festivala sudjelovat ćete moći i u raznim radionicama, ako želite učiti i kreativno se izražavati. Sav festivalski program je besplatan, a pojedinosti i satnicu pronađite na stranicama festvala. Vidimo se! 

Izvor: Vox Feminae Festival
 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu