Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3

Panorama ženskog ljubavnog pjesništva

Large img 20230213 181810
Utorak
14.02.2023.

Želite li saznati više o ljubavnoj tematici na domaćoj pjesničkoj sceni ili samo uživati, doslovno okruženi ljubavlju, imamo adresu za vas. 

U Gradskoj galeriji Striegl u Sisku usidrila se pjesničko-ambijentalna izložba pod nazivom Panorama ženskog ljubavnog pjesništva. Izbor pjesama za izložbu napravila je nagrađivana pjesnikinja Marija Dejanović, a kustosica izložbe je Alma Trauber.

Izložbeni postav čine dva sadržajno-ambijentalna segmenta: pjesme Vesne Parun, Vesne Krmpotić, Sonje Manojlović i Tee Benčić Rimay na plakatima te pjesme Irene Matijašević, Nade Topić, Vande Petanjek, Sanje Baković, Marijane Radmilović, Mateje Jurčević, Ines Kosturin, Andrijane Kos Lajtman, Olje Savičević Ivančević, Maje Marchig, Marije Dejanović i Lane Derkač koje su otisnute na kartolinama. Plakate i kartoline oblikovao je Sven Sorić.

Ovim izborom nastojalo se podjednako zastupiti sve generacije pjesnikinja, kao i uvrstiti pjesme u kojima se na raznovrsne načine tematizira ljubav te prikazati da postoji beskonačno mnogo načina da se voli. Ovom izložbom propituju se načini na koje se inače romantična ljubav prikazuje u svakodnevici, ali i, jednostavno, slavi se ljubav – sila koja pokreće svijet.

Izložba u Gradskoj galeriji Striegl bit će otvorena od utorka, do 28. veljače 2023. godine. Primjerci otisnutih pjesama su besplatni i dostupni posjetiteljima za vrijeme trajanja izložbe, tako da ljubavnu poeziju svatko može i ponijeti sa sobom.

Veseli nas na okupu vidjeti ovoliko divnih pjesnikinja, stoga se zaputite do Siska i ne propustite ovu izložbu!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu