Page arrow

Književni talk show

Large 1

Foto: Facebook

Srijeda
10.05.2023.

Do Booksinog obavještajnog tima za dnevne zanimljivosti stižu i vijesti o neobičnom književnom talk showu.

Upišite u kalendare: 16. svibnja u zadarskom GUMA Baru, Široka ulica 18, s početkom u 20 sati održat će se večernji talk show. Domaćin Želimir Periš, povodom objave svoje nove knjige Gracija od čempresa ugostit će Kristiana Novaka i Juditu Franković Brdar pa s njima prodivaniti o svakodnevnim izazovima s kojima se suočavaju u svojim karijerama, te podijeliti svoja iskustva iz svijeta umjetnosti. Saznat ćemo što se događa iza kulisa spisateljske i glumačke profesije, što se više voli: knjiga ili film i koju stranu gosti zauzimaju u sukobu simbola Gracije i Čempresa ili definicija oceana i mora.

Kristian Novak, književnik je i jezikoslovac, karatist i zborski pjevač. Autor je bezvremenskih romana koji su redefinirali i revitalizirali popularnost hrvatske književnosti: Črna mati zemla iz 2013. i Ciganin, ali najljepši iz 2016. Nakon duge pauze, ove godine vraća se s novim romanom o kojem će posjetitelji možda imati priliku čuti riječ ili dvije.

Judita Franković Brdar, kazališna je i filmska glumica, zvijezda filmova i serija: Sonja i bik, Izbrisana, Počivali u miru, još uvijek je se može gledati na velikom platnu u filmovima Dnevnik Pauline P. i Punim plućima. Nezaboravne su njene uloge u kazalištu: Titon, Važnije polovice, Mjesec dana na selu, Potpuni stranci, te nedavna premijera u kojoj je utjelovila naslovnu junakinju Yermu u drami Federica Garcíje Lorce.

Želimir Periš, domaći je spisatelj, autor Mladenke kostonoge iz 2020. godine, romana čija je čitanost i popularnost slomila autora pa se javnosti iskupljuje s novom knjigom Gracija od čempresa, a posjetitelji će kao poseban čin ljupkosti i milosti (tj. gracije) imati priliku kupiti istu knjigu.

Večer plovi na valovima nakladničke kuće OceanMore, a izvodi se u programu književnog festivala Petrovo uho u organizaciji Zadarskih pisaca.

Ulaz je slobodan.

Pridružite se!

Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu