Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Interliber u pandemijskom izdanju

Large interliber
Četvrtak
29.10.2020.

Svašta nam je godina 2020. oduzela, ali čini se da Interliber neće biti na tom popisu. 43. po redu Interliber na Zagrebačkom je velesajmu najavljen od 10. do 15. studenog 2020., uz mnogo propisanih sigurnosnih i zdravstvenih mjera. 

Najveća književna manifestacija u Hrvatskoj kroz tih će šest dana biti ''hot spot za sve ljubitelje knjige i pisane riječi'', a bogme i hot spot epidemioloških mjera. Osim već dobro poznatih paviljona 5 i 6, u funkciji će biti i paviljon 7a, bit će i mnogo više ulaza i izlaza u pojedine paviljone, a prolazi između izložbenih prostora bit će prošireni.

Broj posjetitelja bit će ograničen, svi će biti registrirani i bit će im izmjerena temperatura. Po samom sajmu kretat će se s maskama, a na pridržavanje razmaka podsjećat će i redari. Mnogo će novih stvari tu još biti (nađite ih ovdje), sve u cilju sigurnosti ljudi (kako će to funkcionirati u praksi, živi bili pa vidjeli).

Sami izdavači podijeljeni su oko sudjelovanja i prihvaćanja rizika i odgovornosti. Fraktura je tako, prvi put od svog osnivanja, odustala od izlaganja na sajmu, navevši da ne smiju dovoditi nikoga u opasnost. Slično misle i u Nakladi OceanMore, odakle ukazuju i na neisplativost ovogodišnjeg izdanja, a ovu godinu preskočit će i Vuković&Runjić. No to nije razlog da se zabrinete za svoj ulov knjiga - gotovo svi nakladnici organizirat će mini Interlibere i sajamske popuste u svojim knjižarama i na online trgovinama.

Ako se ipak odvažite potegnuti do Velesajma (a da to ne bude radi testiranja), na Interliberu ćete zateći Nakladu Ljevak, Henu com, Profil i Sandorf. Svi oni sudjelovat će ako se sajam u zadnji tren ipak ne otkaže te se nadaju zajamčenoj sigurnosti i vjeruju u strogo pridržavanje mjera i odgovorno ponašanje. 

Ako ste i vi među onima koji na spomen studenog prvo pomisle na hrpe knjiga na Interliberu, savjetujemo vam da se oboružate maskama i već sad počnete vježbati kretanje uz razmak!


Izvor i foto: Sajam Interliber

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu