Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Život poslije smrti - Benazir Bhutto

Large 599
Ponedjeljak
07.01.2008.

Benazir Bhutto od 27.12.2007. puni novinske stupce, kako one političke tako i one kulturne. Tako je Filmski.net nedavno javio da su u toku pripremne akcije za snimanje filma o ovoj bivšoj pakistanskoj premijerki iza kojeg stoji pakistanska filmska kuća Skies Unlimited i poznati filmaš iz 'neprijateljske' Indije - Mahesh Bhatt, vjerojatno u ulozi producenta. Scenarij piše nacionalni pisac i pjesnik Aqeel Ahmad Ruby.

Danas pak u New York Timesu čitamo da HarperCollins ubrzava objavljivanje knjige Reconciliation: Islam, Democracy and the West planirano za travanj, a koje će se desiti 12. veljače, šest dana prije odgođenih pakistanskih parlamentarnih izbora.

Knjigu je napisala sama Benazir Bhutto stavivši točku na zadnju rečenicu par dana prije ubojstva. U knjizi raspravlja o potrebi mirenja Islama s demokratskim načelima. Prvo poglavlje bavi se kronologijom njezinog povratka u Pakistan nakon osam godina egzila i pokušajem ubojstva. Pogovor knjizi napisao je Asif Ali Zardari, njezin suprug i njihovo troje djece.

"Nitko nije moga ni zamisliti da će ovo biti njezine zadnje riječi. Činjenica da je više nema daju im dodatni značaj", poručio je Tim Duggan, urednik knjige i dodao kako knjigu smatra njezinom 'ostavštinom'.

Uz ovu, HarperCollins će u proljeće objaviti i autobiografiju Benazir Bhutto iz 1988. koja je u Engleskoj objavljena pod nazivom Daughter of the East dok će u Americi biti reizdana kao Daughter of Destiny.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu