Page arrow

U novoj nagradnoj rundi časti vas Šareni dućan

Large 188
Utorak
29.05.2007.

Izdavačka kuća Šareni dućan kontinuiranim odabirom probranih naslova u javnosti je stvorila dojam jedinog pravog hrvatskog indie izdavača. Naslovi koje izdaju, čak i oni koji se nalaze na popisu lektire za srednju školu, kao da balansiraju na rubu između pop kulture i rebelijanskog odmaka od iste. Fond njihovih autora – njihova ekipa snova – okuplja velikane pisane riječi i glazbenog svijeta. Uspješnu izdavačku karijeru započeli su objavljivanjem prijevoda Caveovih pjesama po imenu King Ink, a posljednja knjiga koju su objavili Na putu do slave je autobiografija Woddyja Guthrieja. Između ta dva naslova prošlo je 10-ak godina, a Šareni dućan je hrvatske police obogatio sa 60-ak zanimljivih naslova.

U ovom krugu nagradne igre Šareni dućan vas nagrađuje pomno biranim naslovima.

Woody Guthrie, Na putu do slave

Na putu do slave autobiografija je jednog od najvećih i najutjecajnijih kantautora u povijesti američke popularne glazbe koji je utjecao na Boba Dylana, Joan Baez, Brucea Springsteena, Joea Strummera, Boba Geldofa itd. Knjiga je na hrvatskom jeziku izašla s više od 60 godina zakašnjenja, sadrži originalne autorove crteže i obavezno je štivo za svakog istinskog ljubitelja glazbe!

Sam Shepard: Motelski zapisi / Mjesec jastreba

Od stajskog momka, preko berača naranči, čuvara stada, strižača ovaca, nosača, konobara, do rock bubnjara, režisera, glumca nominiranog za Oscara i dramatičara nagrađenog Pulitzerovom nagradom - saželi je životni put intelektualnog usamljenika, romantičara i buntovnika Sama Sheparda. Dupkom ispunjeno životno iskustvo ovaj je najznačajniji američki dramatičar svojega naraštaja prenio u 40-ak dramskih tekstova te scenarije kultnih filmova kao što su Zabtiskie Point i Paris, Texas.
Šareni dućan vas nagrađuje s manje poznatim Shepardovim djelima. Shepardov trnovit životni put i bogato iskustvo pretočeni su u sjajne knjige pjesama, poetskih priča i dnevničkih bilješki ukoričenih u jednu, bogato ilustriranu knjigu.

J.D. Salinger, Franny i Zooey

Nakon Lovca u žitu mislilo se da nitko više neće uspjeti napisati toliko okrutno iskrenu, a ipak toplu priču o odrastanju kao što je to ona o Holdenu Caulfieldu, glavnom liku mnogima omiljenog romana. Ipak, sreća ili možda muza opet se nasmiješila autoru kultne knjige. Franny i Zooey priča je o bratu i sestri, o natprosječnoj, disfunkcionalnoj obitelji, o životu, odrastanju, preuzimanju odgovornosti i o mnogočemu drugom. Obavezno štivo svakog filozofa.

J.D. Salinger, Visoko podignite krovnu gredu tesari / Seymour Uvod

Salingerovo najteže prohodno djelo opisuje događaje koji se zbivaju nakon samoubojstva Seymorea, brata Franny i Zooeya, koje je opisano u Salingerovoj priči 'Perfektan dan za bananaribe'. (Objavljenoj u knjizi Devet priča, Šareni dućan.) U knjizi pratimo reminiscencije trećeg brata Buddyja, 40-togodišnjaka koji se teško nosi sa smrću svog idola, starijeg brata Seymorea.

Da biste osvojili jednu od ove 4 vrijedne knjige do 20. lipnja 2007. odgovor na pitanje:

Kako se zove obitelj čijom se poviješću Salinger bavi u svim svojim knjigama, osim u onoj najpopularnijoj?

pošaljite, zajedno sa svojim imenom, prezimenom i adresom, na booksa@booksa.hr!

Točnim odgovorom koji je glasio 'obitelj Glass' nagrade su osvojili:

1. Slaven Beram, Kaštel Sućurac
2. Nives Hlubna, Zagreb
3. Alenka Cindrić, Slavonski Brod
4. Tajana Hodko, Graberje Ivnićko

Čestitamo! 

Možda će vas zanimati
Homepage 5968448601 f649799d44 z 20.05.2014.

Nagradna igra

Dijelimo knjige, knjižice, ulaznice, izlaznice... 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu