Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tportal nagradio Malkoča

Large malkoc Foto: tportal
Srijeda
28.10.2015.
Nagradu roman@tportal.hr dobio je Zoran Malkoč za roman Roki Raketa. Malkoč je na svečanom proglašenju dobio tipkovnicu i novčanu nagradu u iznosu od 50.000 kuna.
U finalu su uz Malkoča bili i Milena Benini, Želimir Periš, Ivica Prtenjača i Igor Rajki.

Žiri je u službenom obrazloženju pohvalio Malkoča jer "je kroz plejadu likova na svjetlo papira istjerao demone hrvatskoga društva u posljednja dva desetljeća, da bi u ključnom trenutku upalio svjetlo na kraju tunela. I dok ima nekoga tko je to u stanju učiniti, čiji glas još nije zatrt, sasvim je svejedno da je li riječ o nekoj tamo šumskoj budali ili o potpuno fantastičnoj blagonaklonoj sili - možda nade ima više nego nam se čini".

Književna nagrada roman@tportal.hr dodjeljuje se osmu godinu zaredom. Lani je najboljim proglašen roman Kristiana Novaka Črna mati zemla. Prijašnjih godina nagrade su dobili Tahir Mujičić, Olja Savičević IvančevićDrago Glamuzina, Ivica Đikić, Sibila Petlevski...

info: tportal
Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage 12 tportal 09.07.2017.

Tko je izgubio tportalovu nagradu?

Književni djelatnici sudjeluju u širem natjecanju koje ne utječe samo na samopouzdanje, nego i na uvjete egzistencije.

Piše: Luka Ostojić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu