Page arrow

Školska zadaćnica

Large 175
Srijeda
23.05.2007.

Sutra je 25. svibnja 2007. Ako se sjećate, nekad su na taj dan mladići i djevojke iz cijele bivše Jugoslavije drugu Titu predavali Štafetu mladosti, a sam je dan slavljen kao Dan mladosti i Titov rođendan (iako je Tito zapravo rođen 7. svibnja).

S obzirom da smo proučavajući Google Analytics našeg sitea uvidjeli da redovito klikate na Zadaćnicu, shvatili smo da je vrijeme da s njom i krenemo.

Školskih zadaćnica zasigurno se sjećate jednako vjerno kao i Dana mladosti i štafete pa nećemo duljiti. Tema naše Zadaćnice je 'Bilo je časno živjeti s Titom', s obzirom da smo onu 'Proljeće je stiglo u naš grad' propustili.

Dakle, od vas se traži da napišete tekst bilo kojeg formata – pjesmu, esej, priču, prvo poglavlje romana – na ovu temu i da nam ga pošaljete na adresu booksa@booksa.hr ili KK Booksa, Martićeva 14d, Zagreb do najkasnije 25.6.2007. u podne.

Nećemo vas ograničiti vremenom od dva školska sata koliko biste dobili da ste u školi, ali ćemo vas ograničiti veličinom teksta, ne duljite više od 5 kartica!

Osim odličnih ocjena i čitanja pred cijelim razredom, odnosno objavljivanja na ovom siteu, pobjednici (njih troje) naše Zadaćnice moći će se cijelo ljeto praviti važni u majicama na kojima će jasno i glasno pisati kako su napisali najbolji sastavak na temu 'Bilo je časno živjeti s Titom'. Točnije, pobjednik će biti jedan, a ostala dva kandidata tješit će se titulom short-listed autora.

U kompetentnost žirija ne trebate sumnjati, drugovi!

Za inspiraciju dođite u petak (25.5.2007.) u Booksu na tematski Pub kviz 'Tito, revolucija, mir'.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu