Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Sajam taštine

Large 377
Srijeda
19.09.2007.

Neki dan smo vam prenijeli vijest da je Slobodan Prosperov Novak demonstrativno istupio iz Hrvatskog društva pisaca o čemu je i ostavio opširni pisani trag koji vam je dostupan ovdje.

U pismu Prosperov Novak navodi da iz HDP-a istupa zbog prevelike pažnje koju ono pridaje Predragu Matvejeviću, kojeg proziva da mu se "mota među nogama, svojim inzistiranjem na vlastitoj važnosti, pardon ispraznosti".

Prosperovu Novaku Matvejević u Feralu odgovara uspoređujući njihove karijere i nabrajajući razloge profesionalnog jala koji Prosperov Novak osjeća.

U prepisku se uključio i predsjednik HDP Velimir Visković čija je družina u pismu Prosperova Novaka okarakterizirana kao antipatriotska i zabušantska pa se osjetio pozvanim obraniti domoljubne osjećaje i čast svojih članova te komentirati politički oportunizam bivšeg člana institucije kojoj je na čelu. Njegovo pismo objavljeno na T-Portalu slobodno pročitajte ovdje.

Toliko o tome. Idemo dalje s drugim vijestima iz svijeta književnosti.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu