Page arrow

Promocija prvijenca Izdavačke akademije

Large izdavacka
Četvrtak
22.03.2012.

Budući da u Hrvatskoj ne postoji obrazovna institucija posvećena edukaciji za rad u izdavaštvu, Udruga Katapult pokrenula je projekt pod nazivom Izdavačka akademija. Projekt se sastojao od šestomjesečne stručne edukacije tokom koje su polaznici imali cilj organizirati izdavanje jedne knjige. I cilj je ostvaren!

Radi se o zbirci kratkih priča s tri naslova: Pandemonij, Tko tu koga? i Okreni na priču. Iako su sadržajno iste, knjige se razlikuju po dizajnu naslovnice, knjižnom bloku, formatu i ostalim detaljima o kojima su polaznici učili posljednjih mjeseci. Sve priče imaju zajedničku temu 'Susjedi', a prikupljene su natječajem na koji je pristiglo više od 150 priča.

Za tiskanje knjiga pobrinula se izdavačka kuća Jesenski i Turk, a za promociju knjige pobrinuli su se sami polaznici koji su na riječkom Trgu Svete Barbare napravili improvizirani dnevni boravak i predstavili knjigu pred više od 80 gledatelja.

Besplatno elektronsko izdanje njihove zbirke možete preuzeti na web stranici Izdavačke akademije

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu