Page arrow

Preminuo Dubravko Škiljan

Large 295
Nedjelja
22.07.2007.

U petak je u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti, preminuo poznati jezikoslovac, sveučilišni profesor i pisac Dubravko Škiljan (1949.). Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je opću lingvistiku te latinski i grčki jezik te je magistrirao iz arheologije. Godine 1976. obranio je doktorat iz opće lingvistike. Bio je šef Katedre za opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kao i katedri kojima je bio suutemeljitelj - za primijenjenu lingvistiku i za semiologiju.

Od 1996. g. do 2003. g. bio je redovni profesor lingvistike i semiologije na Institutum Studiorum Humanitatis, Fakultetu za postdiplomske humanističke studije, u Ljubljani, gdje je osnovao postdiplomski i doktorski studij Lingvistika govora i teorija društvene komunikacije.

Autor je oko 250 radova iz područja opće i teorijske lingvistike, povijesti lingvistike, semiologije, primijenjenje lingvistike i klasične filologije. Prošle godine objavio je knjigu Mappa Mundi koja je ušla u sam vrh domaće publicistike i bila kandidat za nagradu Jutarnjeg lista.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu