Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Postapokalipsa danas

Large 329
Srijeda
29.08.2007.

Početkom 2008. godine trebala bi biti izdana antologija postapokaliptičnog SF-a Wastelands, zbirka priča koja će na jednom mjestu okupiti ponajbolje uratke na temu postapokalipse u posljednjih 20 godina.

Njezin urednik, John Joseph Adams, koji uređuje časopis Fantasy & Science Fiction, na ideju da objavi antologiju došao je istražujući postapokaliptični podžanr za neki članak koji je pisao. Tijekom rada na članku uočio je da je zadnja relevantna antologija tog podžanra objavljena prije 20 godina.
"S obzirom da je od Beyond Armageddon napisana hrpa odličnog postapokaliptičnog SF-a, pomislio sam da je vrijeme za novu antologiju.", izjavio je Adams.

Mnoge u novoj antologiji okupljene priče bile su nominirane za najprestižnije nagrade za znastvenu fantastiku, a neki od zastupljenih autora su Orson Scott Card, James Van Pelt, Neal Barrett Jr, Jonathan Lethem i Stephen King.

Knjigu će izdati nezavisni izdavač Night Shade Books, a ne možete li dočekati taj početak 2008., razveselit će vas činjenica da Wastelands ima vlastitu stranicu na kojoj je već sad moguće pročitati priče Richarda Kadreya, Coryja Doctorowa i Mary Rickert.

A kad smo već kod postapokaliptičnog žanra, koji je otkako je McCarthy objavio The Road opet u modi, ovdje vam prenosimo top listu 10 najboljih distopičnih knjiga za tinejdžere koju je za Guardian sastavila spisateljica SF-a Gemma Malley.

1. George Orwell, 1984.
2. Aldous Huxley, Vrli novi svijet
3. Margaret Atwood, Sluškinjina priča
4. Meg Rosoff, Kako živim sada
5. Anthony Burgess, Paklena naranča
6. P.D. James, The Children of Men
7. John Wyndam, The Chrysalids
8. William Golding, Gospodar muha
9. James Clavell, The Children's Story
10. Anna Frank, Dnevnik Anne Frank

Tako kaže Gemma Malley, a što na njen popis kažete vi?

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu