Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poskupiti pticu rugalicu

Large harper lee Foto: Kennedy Library / Flickr
Utorak
15.03.2016.
Zaklada koja posjeduje autorska prava na radove Harper Lee zaustavila je prodaju jeftinih izdanja klasika Ubiti pticu rugalicu.
Američki izdavač Hachette prodavao je izdanje mekih korica po cijeni od 9 dolara. Sada su ta izdanja povučena iz prodaje, a kupcima preostaju HarperCollinsova veća izdanja mekih korica koja koštaju 15 i 17 dolara.
Hachette je burno reagirao: "Veoma smo razočarani ovom odlukom, pogotovo jer će škole s malim budžetom doći u tešku situaciju." Naime, roman Harper Lee je u SAD-u lektirni naslov, što znači da će američke škole biti primorane potrošiti bitno veći novac na primjerke romana, a zaklada će pak zabilježiti značajno veći prihod.
I dalje nije službeno objašnjeno zašto je zaklada stopirala prodaju jeftinog izdanja. Neslužbene informacije navode da je riječ o želji nedavno preminule autorice, ali dokaza ni službenog objašnjenja još nema.

***

info: The Guardian

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu