Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Olji Savičević Ivančević nagrada iz Pariza

Large untitled
Srijeda
21.10.2020.

Prošli mjesec razveselila nas je vijest da je nedavno objavljeno francusko izdanje romana Adio kauboju Olje Savičević Ivančević ušlo u uži izbor za nagradu Prix du Premier Roman 2020 koja se dodjeljuje za najbolji prvi roman objavljen u Francuskoj u međunarodnoj konkurenciji. Danas se veselimo mnogostruko više - Olja je nagradu i dobila! Uz nju je slavila i francuska autorica Ketty Rouf koja je dobila nagradu za roman On ne touche pas.

Adio kauboju na francuski je prevela Chloe Billon, a objavila izdavačka kuća J-C Lattès. U izboru za nagradu bilo je deset francuskih romana te sedam romana originalno objavljenih izvan Francuske.

Škicnuli smo Oljinu Facebook reakciju: ''Nagrada je trebala biti dodijeljena u Parizu, ali vremena su takva kakva su pa slavimo u srcu. Sinoć, kad je vijest došla do mene, zamislila sam na tren žiri u La Coupole koji je, uz francusku autoricu Ketty Rouf, kao prijevodni naslov odabrao baš moju knjigu i sjetila sam se kako me prije dvadeset godina prijatelj, Parižanin iz Omiša, tamo odveo na ručak kao da me vodi u neko svetište. Sjeli smo za stol bliže vratima, gdje je jeftinije i zadivljeno gledali prema unutra. Da mi je tada netko rekao da će mi na tom divnom i važnom književnom toponimu dodijeliti književnu nagradu bila bih jednako začuđena i radosna kao i danas.''

Čestitamo Olji!


Izvor: Facebook, foto: naslovnica francuskog izdanja romana Adio kauboju


Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu