Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nova Salingerova djela?

Large salinger x
Ponedjeljak
26.08.2013.
Jedan od najboljih pisaca prošlog stoljeća J. D. Salinger neočekivano se 1960-ih povukao iz javnog života i prestao objavljivati. Pisac je preminuo 2010., a prema brojnim izvorima (uključujući i samog Salingera koji je 1974. izjavio da piše svakog dana), za sobom je ostavio mnoštvo neobjavljenih priča i romana. Novi Salingerovi biografi David Shields i Shane Salerno, čija bi knjiga trebala izaći u rujnu, također potvrđuju tu teoriju. Prema njima, Salinger je u svojoj kući u Cornishu ostavio rukopise koji će biti objavljeni nakon 2015. Salingerove knjige navodno se bave kasnijom sudbinom Holdena Caufielda, kao i novim dogodovštinama obitelji Glass iz knjige Franny i Zooey
Salingerova udovica Colleen O'Neill i sin Matt Salinger nisu komentirali navode. Postoji mogućnost da se radi tek o triku za privlačenje javne pozornosti na novu biografiju. Inače, Salerno i Shields nisu se dosad bavili Salingerom: Salerno je najpoznatiji po scenariju za akcijski spektakl Armageddon i po radu na scenariju za Avatar 2, a Shields je napisao 13 publicističkih i beletrističkih knjiga na razne teme.
izvor: The Guardian
foto: Simone Pacini

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu