Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Noć knjige 2020.

Large  ituljak
Ponedjeljak
20.04.2020.


Deveta Noć knjige, trenutnoj situaciji usprkos, održat će se u četvrtak, 23. travnja, i to u virtualnom svijetu.

Ovo izdanje manifestacije posvećeno je aktualnoj temi promjene, a glavna poruka je da s knjigom nismo izolirani. Osim u Booksinom filmsko-čitateljskom klubu i praćenju tribine Učitavanje, imat ćete prilike sudjelovati u brojnim online programima, točnije, u njih gotovo dvjesto. Njih organiziraju knjižare, antikvarijati, knjižnice, škole i vrtići, kazališta, ilustratori, prevoditelji, pisci i drugi kreativci iz svih dijelova Hrvatske.

no-knjige3

Tako će, primjerice, Zagrebačko kazalište mladih na svojoj Facebook stranici ugostiti pisce Tomislava Zajeca i Kristiana Novaka, a glumice će čitati ulomke iz romana Črna mati zemla. Zajednica Makedonaca u Republici Hrvatskoj na svojoj Facebook stranici upoznat će sve zainteresirane s likom i djelom Slavka Janevskog – oca suvremene makedonske književnosti, Udruga Mlada pera iz Čakovca objavljivat će radove mladih autora nastalih u okviru natječaja Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!, a Centar za kulturu Trešnjevka donosi online intervju s književnicom za djecu i mlade Silvijom Šesto.

no-knjige

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca Noć knjige obilježit će s već tradicionalnim prevoditeljsko-pjesničkim programom Stihom na stih, Društvo hrvatskih pisaca virtualnom participativnom izvedbom Ježenja, a Osnovna škola Donja Dubrava predstavit će virtualnu slikovnicu za djecu. Na programu će se naći i popusti knjižara i antikvarijata u web shopovima, promocije knjiga, čitanje poezije i razgovori o knjizi na društvenim mrežama, kvizovi, natječaji, nagradne igre i drugi zanimljivi sadržaji.

Noći knjige uključit će se i velik broj domaćih pisaca i autora, među kojima su i Miro Gavran, Julijana Adamović, Sanja Polak, Olja Savičević Ivančević, Renato Baretić, Jurica PavičićDamir Karakaš, Tanja Mravak, Ivica Ivanišević, Borivoj Radaković i drugi.

no-knjige2

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije te na Facebook stranici i You Tube kanalu. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni i najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Hrvatskoj.

Više informacija o manifestaciji, organizatorima i zanimljivim književnim programima nađite ovdje.


Izvor: Noć knjige, foto: knjiški patuljak Čituljak, autor: Boris Kuk, ilustracije Josipa Sršena i Sebastijana Čamagajevca, Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu