Page arrow

Nestvarna stvarnost na Monte Libriću

Large plakat monte libri a 2013
Utorak
16.04.2013.

Šesti Festival dječje knjige Monte Librić počinje u ovu subotu i traje tjedan dana. Festival će se održati u prostorima Zajednice Talijana Pula – Circolu, uz to da će se 19. travnja održati i 'Nulti dan' posvećen nakladnicima i knjižničarima. Organizacijom Monte Librića bavi se ista ekipa koja organizira Sa(n)jam knjige u Istri. Direktorica Festivala je Slavica Ćurković, a glavna organizatorica je Rea Korani, koja je ujedno i skladala novu himnu Festivala te će, uz Iris Mošnju, moderirati program.

Tema ovog Festivala je Nestvarna stvarnost pri čemu će naglasak biti na suvremenom dječjem romanu. Ipak, pažnja će biti posvećena i jednom starijem djelu, a to je sto godina staro djelo Čudnovate zgode šegrta Hlapića.

Festival se sastoji od čak 65 programa na talijanskom i hrvatskom jeziku. Programi sadržavaju predavanja, radionice, kazališne predstave, filmske projekcije, izložbe, stručne skupove itd. Stvorene su i programske cjeline, pri čemu organizatori izdvajaju cjelinu Autori iz daljine u kojoj će gostovati litvanski autor i ilustrator Kęstutius Kasparavičius. Bit će izloženo preko 5.000 književnih naslova. Uz festivalski program, održavat će se i 'off programi' koji će se odvijati u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici, Galeriji Cvajner i kinu Valli. Cjelokupni program nastao je uz suradnju Festivala s brojnim partnerima. Osnovana je i Biblioteka Monte Librić, a njeno prvo izdanje je knjiga Pio i Pepe: Ako nije onda je.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture, Istarska županija, Grad Pula i Zajednica Talijana Pula / Comunità degli Italiani di Pola. Sve detalje o Festivalu, kao i cjelokupni program, možete pronaći ovdje.

izvor: Monte Librić
foto: Monte Librić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu