Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Neovlaštena upotreba opusa

Large harper lee
Ponedjeljak
23.09.2013.
Prošlo je više od 50 godina otkad je Harper Lee napisala roman Ubiti pticu rugalicu. Unatoč velikom uspjehu romana kod kritike i publike (za koji je dobila Pulitzerovu nagradu), Lee nikad više nije napisala nijednu drugu knjigu i potpuno se povukla iz javnosti - sve do ove godine kad je tužila Samuela Pinkusa zbog krađe autorskih prava
Sud je naposljetku odbacio optužbu protiv Pinkusa, ali 87-godišnja autorica i dalje je ustrajna u borbi protiv neovlaštene upotrebe svog opusa. Tako je sad tužila muzej u Alabami The Monroe County Heritage Museum zbog kršenja autorskih prava. Navedeni muzej većim je dijelom posvećen njenom liku i djelu, a autorica tuži muzej jer nikad nije primila ni centa od prodaje karata i suvenira. 
Upraviteljica muzeja Stephanie Rogers priznala je da muzej ne isplaćuje tantijeme budući da sav prihod odlazi u održavanje muzeja i muzejskih programa. Stoga izgleda da će Lee dobiti ovu sudsku parnicu, ali takva će presuda ujedno dovesti do zatvaranja muzeja koji je posvećen njenom djelu. 
izvor: Huffington Post
foto: Andrea Wright

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu