Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Najbolje školske zadaćnice

Large 577
Nedjelja
23.12.2007.

Zahvaljujemo se svima koji su bili tako ljubazni i počastili nas svojim prigodnim pričama i pjesmama.

Pobjedničku priču 'Djevojčica s handsfree uređajima' napisao je Dario Rukavina koji je u svom životu već potpisao i jednu zbirku pjesama i jednu zbirku priča. Iskustvo i vještina u radu s rečenicama vidi se i u priloženoj priči koja predstavlja kompaktnu, skladno zaokruženu stvarnosnu prozu bez ikakvih viškova i manjkova.    

Drugoplasirana 'Božićna priča' pripada Domagoju Rogulju koji, prema našem skromnom mišljenju, ima veliki potencijal za dobrog pisca (barem što se priča tiče), ali ga je mali višak naracije spriječio da dobije čistu peticu.  

Izvrsna ideja, ali malo slabija izvedba priče 'Božić u Beču' Marije Tomić plasirala ju je na treće mjesto. Bez obzira na neke male nejasnoće i manjkove koji su uzrok tim nejasnoćama, u priči ćete sigurno uživati.

Posebna pohvala ide i Ivanu Schultzu za priču 'Božićna bauštela' koja bi, da je dorađivana još samo jedan školski sat, ušla u tri najbolje.

Što se poezije tiče, izdvojili smo pjesmu Marka Gregura koja ide ovako:

djed božićnjak
umro je na mojim rukama
nikad nisam otkrio tko ga je ubio
nije me ni zanimalo
nisam tražio pravdu
bio sam dijete
a djeca samo tuguju
uostalom
možda sam ga ubio ja

iskrvario je kirgiz
blijedom krvi sjećanja
( da, čini se da je bio kirgiz )
umro zauvijek
pomislio sam kao dijete

za mene više ne postoji
za druge je živ
a ja im ne želim kvariti zadovoljstvo
kolektivna me mišljenja
ionako ne zanimaju

za mene je mrtav
i gotovo
vilenjaci mogu slobodno
prodati saonice

Zanimljivo nam je bilo vidjeti koliko 'Djevojčica sa šibicama' H.C. Andersena predstavlja neiscrpnu inspiraciju božićnog raspoloženja (lajtmotiv dvije priče), koliko je Božić melankoličan i tužan blagdan svima koji su se na ovaj način odlučili o njemu razmišljati i koliko su mobiteli postali nezaobilazni dio naše svagdašnje komunikacije.

Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo se svima koji su se odazvali na ovu Zadaćnicu. Poklon bon u vrijednosti od 150 kuna odlazi Dariju Rukavini, a ostalim finalistima šaljemo utješne, ali slatke nagrade.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu