Page arrow

Nagrada sjajnom pjesničkom glasu

Large 0 Foto: Post scriptum
Nedjelja
02.09.2018.

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama ove je godine pripala Mladenu Blaževiću.

Ovo je treće izdanje nagrade – prva su dva laureata Hrvoje Marko Peruzović [zbirka poezija Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)] i Bojan Krištofić (zbirka prozno-poetskih zapisa u pripremi). Blažević će nagradu primiti na KaLibar festivalu koji se održava u Zadru od 27. do 29. rujna.

Autor  je književnoj javnosti otprije poznat – objavio je romane Tragovi goveda (2008.) te Ilirik (2015.), a u suatorstvu je napisao zbirku distopijskih priča NDH 2033 (2013.) Osim pripovjednih djela, Blažević je objavio i dvojezičnu slovensko-hrvatsku zbirku pjesama Posljednji tasmanijski tigar (2017.)

Blaževićeva poezija nagrađena Post scriptumom često ima i pripovjedne elemente, poput radnje i dijaloga, a izraz mu je kombinacija svakodnevnog, kolokvijalnog stila i sugestivnih poetskih slika, dok od motiva prevladaju smrt i simbolika smrti (pepeo, osmrtnice), mora, obitelji itd. Svakako, poetski glas na koji vrijedi obratiti pažnju.

Izbor iz nagrađene poezije može se pročitati, naravno, na društvenoj mreži.

info: Post scriptum

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu