Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Murakami, Allende i knjige iz 'Mitova'. For free.

Large 479
Nedjelja
11.11.2007.

S obzirom da u Nakladi Vuković & Runjić imaju razloga za slavlje, poradi nominacija za Kiklopa 2007. u kategorijama za najbolju knjigu inozemnog autora i najbolji prijevod (Marta Andić), obje zaslužene Pamukovim Snijegom, odlučili su počastiti četiri sretna čitatelja ili čitateljice našeg sitea.

Pazite sad! U igri su:

1. Novi Haruki Murakami pod naslovom Pleši, pleši, pleši. Koktel fantastike, klasičnog trilera i satire; nespokojni i tankoćutni likovi, virtuozan slalom između paralelnih stvarnosti, vrtoglava priča. Pleši, pleši, pleši križa krimić, mistiku i metafiziku u ambicioznom, nabrijanom i zabavnom krstarenju modernim Japanom kroz filter američke pop-kulture.

2. Nova Isabel Allende i njezina Paula, knjiga koju je objavila nakon smrti kćeri 1992. godine. Radi se o autobiografskoj pripovijesti koja zahvaća šire od obiteljske tragedije; Isabel isprepleće vlastito djetinjstvo i mladost – od Čilea, preko Venezuele, do doseljenja u SAD. Povijest obitelji nerazdvojiva je od povijesti nezaboravnog zavičaja.

Iz novog kola biblioteke 'Mitovi', vaši mogu biti:

3. Težina, Jeanette Winterson. Atlasa, pripadnika prabogova Titana, Jeanette Winterson uvodi u 21. stoljeće - sa stilom i autoritetom. U knjizi osobito dolazi do izražaja autorična sposobnost da izvrne ono naizgled poznato i pokaže nam nešto sasvim novo.

4. Lavlji med, suvremenog izraelskog pisca Davida Grossmana koji baca novo svjetlo na priču o jednom od najdojmljivijih i najkontroverznijih biblijskih likova – priču o Samsonu. Dugokosi je junak u borbi bio nepobjediv, ali u životu se nije snalazio i nigdje nije nalazio spokoj. Ni u ljubavi. Na kraju si je oduzeo život i sa sobom u smrt poveo tri tisuće Filistejaca: da se čovjek upita nije li Samson prvi bombaš samoubojica?


Kišan, hladan i tmuran studeni mogao biti puno ljepši ako točno odgovorite na naše nagradno pitanje koje glasi:

Kako se zove književni mini-festival koji se u srpnju ove godine održao u knjižari Vuković & Runjić u Teslinoj 16 u Zagrebu?

Svoje (točne!) odgovore, zajedno s imenom prezimenom i adresom, šaljite na info@booksa.hr do 27.11.2007. i čekajte da vam na vrata pokucaju knjige.

Svojim točnim odgovorom koji glasi 'Za ljubitelje muza i otkopčanih bliza' knjige su osvojili:

1. Damir Ivanković, Sermageova 15, Zagreb
2. Duje Barišić, Put koludrovca bb, 21217 Štafilić
3. Mirna Kuzmić, F. Juzbašića 7, 32270 Županja
4. Lada Cukar, Zoranićeva 7, 22300 Knin

Čestitamo sretnim dobitnicima!

Možda će vas zanimati
Homepage 5968448601 f649799d44 z 20.05.2014.

Nagradna igra

Dijelimo knjige, knjižice, ulaznice, izlaznice... 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu