Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Michel Houellebecq režira

Large 119
Četvrtak
26.04.2007.

Prije dvije godine objavljen je zadnji roman Michela Houellebecqa Mogućnost otoka koji je, baš kao i svi prethodni, podigao prašinu u javnosti.

Michela smo, ako se sjećate, imali prilike upoznati u Booksi, pa čak s njime i porazgovarati. Usprkos onome što smo o njemu čitati po novinama pokazao se kao tih, drag i samozatajan sugovornik. Odgovorio nam je na svako postavljeno pitanje, ispunio nam Leksikon i zadržao se u klubu ugodno čavrljajući s brojnim čitatelji(ca)ma.

Razgovarajući o njegovom posljednjem romanu dotakli smo se filmskih ekranizacija i tom nam je prilikom priznao da bi volio režirati vlastiti film prema vlastitoj knjizi. Inače, prema njegovom romanu Elementarne čestice Oskar Roehler snimio je film s Moritzom Bleibtreueom u glavnoj ulozi i osvojio Srebrnog medvjeda u Berlinu. Houellebecq ga nije gledao 'jer mu ga nitko nije preporučio'.

Mogućnost otoka priča je o Danielu1 koji živi u španjolskoj vili sa sedamnaest soba i opsceno je bogat. O njegovom životu govore nam i njegovi klonovi Daniel24 i Daniel25 koji žive dvije tisuće godina kasnije. Ukratko, priča je to o jednom ciniku u potrazi za ljubavlju, baš kako smo doživjeli i samog Houellebecqa. Možda zato i ne čudi njegovo inzistiranje na samostalnoj režiji.

Snimanje filma počet će sljedećeg ponedjeljka na jugu Španjolske i trajat će osam tjedana. Glavna uloga povjerena je Benoitu Magimelu uz kojega još glume Patrick Bauchau, Andrzej Seweryn i francusko-španjolska debitantica Ramata Koite.

Film je težak oko šest milijuna eura, a producira ga francuska kuća Mandarin Cinema.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu