Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kvizni štab, 28.9.2007

Large 395
Nedjelja
30.09.2007.

Marija iz Prijateljica znanja jedna je jaaako simpatična cura. Svoj je šarm pokušala upotrijebiti prije početka kviza žicajući Iku, koji je po mišljenju većine najjači igrač Minimaxa, da prijeđe u PZ. Poslije je žicala i mene i Perasa, ali ni mi nismo ustuknuli, tako da su Prijateljice znanja ostale bez pojačanja. Iako se u jednom trenutku pojavio i Filip, moj veliki prijatelj znanja, ni on im se nije pridružio.

Ispisjece i kesičuture su prilikom predstavljanja ekipa naglasile da svoj današnji nastup posvećuju Pinti, inače članu ekipe Djevojka i n ružnih (n varira od 2 do 4). Ta ekipa ovaj put nije bila prisutna, jer je Pinta radio oproštajku prije povratka za stalno u rodnu Viroviticu. Voditeljica Marija logično se zapitala zašto za oproštaj nisu došli na kviz, a objašnjenje koje je uslijedilo je da oni piju od ranih popodnevnih sati. Ipak, uvjereni smo da će se Pinta pojaviti još koji put, ta nije Virka na kraju svijeta.

Kviz je počeo nadasve neuobičajeno – Marija je rekla da ovaj put ništa od gay kviza (koji je nekom obećala!? – molim da se to, ako je prijetnja istinita, najavi na sajtu!), da bi prvo pitanje bilo: "Predsjednik koje zemlje je nedavno izjavio da u njegovoj zemlji nema homoseksualaca?". Iko je primijetio da je Marija odustala od gay kviza nakon prvog pitanja, koje je totalno gay. Neobičnost prvog pitanja je i to što je čovjek koji je sjedio uz Mariju na kauču ispalio: "Perzija!". Točan odgovor je, naravno, Iran.

Moram napomenuti da je Gogo bio vidno dekoncentriran, jer Shawn Marion traži trade. Marion je inače košarkaš Phoenix Sunsa, Gogine omiljene NBA-momčadi, za koju uistinu strastveno navija. Trade znači da želi otići u neki drugi klub, u zamjenu za nekog drugog igrača. Kad smo kod sporta, moram spomenuti i Perasov komentar: "Nisu ti neke margine". To se odnosilo na ponuđene odgovore na pitanje: "Svako koliko Haileyev komet prođe pored zemlje?": a) 25-6 godina b) 75-6 c) 105-6 d) 197. Margina je inače stručni kladiteljski termin, a označava granicu prilikom klađenja na broj golova/poena/gemova na utakmici (kladite sa na manje ili više poena od zadane margine).

Baš kao što smo se mi prošli put žalili da "namjerno ne znamo srpska pitanja", tako se i ovaj put oglasio član Ispisjec. Na pitanje „Kako se zove Jergovićev novi roman koji nije izašao u Hrvatskoj (nego samo u BiH)?“, prokomentira je da bi trebali promijeniti svoju adresu u www.booksa.ba. Za teška pitanja, poput ovoga, kriva je Vanja, a na jedno od njih žalio se i njezin vlastiti muž, koji je ovog puta igrao sa svojom ekipom.

Pobjedu su odnijeli Los Smegmas Pantalones (Lazić je najavio da bi se uskoro mogli preimenovati iz LSP u LSD, npr. Los Smegmas Diablos), s odličnih 24 od 29 mogućih bodova. Svaka čast, stvarno ste rasturili. Da Lazić nije telefonirao zadnji put, sad bi morali sastavljati kviz! Ni naš rezultat nije bio loš - Minimax je bio drugi sa 19 bodova, dok su treće mjesto podijelili Ispisjece i (još netko, ne sjećam se). Inače, u sljedeći će petak Minimax biti znatno oslabljen (igramo samo Gogo i ja), tako da od srca pozivam sve na borbu za medalje.

Tonči Raić

Kviz odigran 28.9.2007. u Booksi, odigrajte sad ovdje.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu