Page arrow

Književni natječaji u vrijeme karantene

Large pexels photo 1448709
Petak
10.04.2020.


Ako vas u ovim izvanrednim okolnostima karantene i samoizolacije inspiracija nije napustila i vrijeme koristite za bavljenje književnim radom, bravo za vas!

Prethodno smo već objavili savjete za (mlade) pisce i spisateljice nekih od najvažnijih suvremenih književnika/ica, a nakon toga i savjete o tome kako objaviti prvu knjigu. Ako ste savjete usvojili, a ipak ste daleko od dovršetka knjige, književni natječaji su ono što vam treba! Na sreću, književni je život ovih dana itekako bogat, a i književnih je natječaja dovoljno da možete birati. 

Evo nekoliko koje izdvajamo, a sve detalje pronaći ćete na linkovima!

Natječaj za kratku priču "Zlatko Tomičić"

Književnost, podsjećaju organizatori ovog natječaja, nije stala ni za vrijeme kuge, kolere, ni španjolske gripe, pa nema smisla ni da stane za vrijeme korone. I apsolutno se slažemo! Ako pišete prozna djela (ne duža od 5 kartica!), koja nisu prethodno objavljena, prijavite se do 1. lipnja! 

Natječaj za kratku priču knjižnice u Samoboru

Kratkopričaši/ce navalite! Već osmu godinu zaredom Gradska knjižnica Samobor raspisuje natječaj za kratku priču. Prijaviti se mogu afirmirani autori/ce, kao i početnici, a uvjet je da je priča neobjavljena te do 5 kartica duga. Rok je 31. svibnja.

Književni natječaj 'More riječi'

Ova natječaj namijenjen je promicanju mladih glasova zemalja mediteranskog područja i međukulturnog razumijevanja. Ove godine natječaj stavlja naglasak na doživljaje i osjećaje mladih ljudi u vezi klimatskih promjena. Ako imate između 18 i 30 godina i pišete kratke priče, prijavite se s jednom pričom od maksimalno 2500 znakova. Rok je 17. svibnja.

Natječaj Petrarca Festa

S obzirom na naslov lako ćete pretpostaviti s kojim se književnim rodom, a i vrstom prijavljujete na ovaj natječaj. Naravno, radi se o sonetu. Petrarca Fest neformalni je pjesnički festival koji se tradicionalno organizira u Zagrebu povodom proslave rođendana Francesca Petrarce 20. srpnja. Rok za prijavu je 15. lipnja.

Natječaj za nagradu 'Zdravko Pucak'

Ako pišete poeziju (ne nužno sonete) i mlađi ste od 30 godina, razmislite o prijavi na ovaj natječaj! Rok je 1. lipnja. 

Natječaj 'Pišem ti pismo'

Ovo je natječaj koji je u potpunosti prilagođen trenutačnoj situaciji karantene. Ideja je da u formi pisma izrazite i podijelite svoja iskustva u doba korone. Dajte si oduška, dobrodošle su i pozitivne i negativne emocije. Rok je 30. travnja, a nadamo se da će koronavirus dotad već biti stvar prošlosti.

Fotografski natječaj 'Lice knjige'

I za kraj, jedan fotografsko-književni natječaj. Odaberite knjigu koja vas inspirira te osmislite i snimite fotografiju koja bi mogla biti njena naslovnica. I to je to! Natječaj traje do 1. svibnja.

Foto: izvor.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu