Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književna scena Rijeke

Large fiume
Srijeda
23.01.2013.

24. siječnja u Filodrammatici se sprema prvi nastup književne skupine Ri Lit. Skupinu čine Tea Tulić, Alen Kapidžić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Moris Mateljan, Bojan Mušćet, Vlado Simcich Vava, Milan Zagorac i Zoran Žmirić. Radi se o već objavljivanim autorima različitih generacija i različitih autorskih preokupacija. Kako su se okupili? Simcich Vava objasnio je da je cilj Ri Lita reafirmirati riječku literarnu scenu. Plan je održavati čitanja, predstavljati autore s riječke scene i proširiti se na nacionalnu razinu. Dakle, radi se o prostoru za međusobnu komunikaciju i predstavljanje književnika, a ne o skupini s određenom zajedničkom poetikom.

S piscima iz Ri Lita moguće je stupiti u kontakt preko Facebooka. Ulaz na književnu večer u Filodrammatici je besplatan, na čitanju će se moći povoljno kupiti knjige autora, a nakon čitanja druženje se seli u klub Palach.

izvor: Novi list
foto: leicaroo

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu