Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Još malo književnih trailera

Large 382
Nedjelja
23.09.2007.

Kako sada stvari stoje čini se da će književni traileri postati ono što su jednom postale i ostale traperice - nešto što jednostavno morate imati u ormaru. Popis pisaca koji u ormare spremaju ufilmljena poglavlja svojih knjiga raste takvom brzinom da nam ih je sve teže pratiti, no, svejedno, za danas smo vam uspjeli izdvojiti par zanimljivih noviteta. Krenimo redom.

Ethana Clarka, dvadesetsedmogodišnjaka koji na ovoj stranici najavljuje svoju najnoviju knjigu Leaning With Intent to Fall izdvajamo zbog originalnosti, vrckavosti i dobrog omjera uloženih sredstava i postignutog rezultata. Marljivo klikajte kroz zgodne fotografije i bit ćete nagrađeni odlomkom iz memoara koji kroz oči mladog i nabrijanog punkera opisuju New Orleans prije i poslije Katrine.

Da se režiranja trailera ne laćaju samo nepoznati autori, dokazuje ovaj sljedeći koji je meksički oskarovac Alfonso Cuarón napravio za novu knjigu Naomi Klein. The Shock Doctrine objašnjava mehanizme kojima se veliki igrači globalnog tržišta služe kako bi obuzdali civilne slobode i na miru provodili svoju ekonomsku politiku. Trailer sadrži neke uznemirujuće scene pa ga ne preporučamo onima slabijih živaca.

   The Shock Doctrine by Alfonso Cuarón and Naomi Klein

I za kraj, simpa trailer koji parodira reklame tipa 'I can't believe it's not butter' kojim bivši pravnik Rudolph Delson najavljuje svoj roman prvijenac Maynard & Jennica. Riječ je šašavoj ljubavnoj priči koja započinje u podzemnoj željeznici, 11. rujna 2001. a ispričana je uz pomoć čitavih 35 pripovjedača.

   Maynard and Jennica

Toliko od nas za današnju razbibrigu, sad knjige u ruke i pravac fotelje, kauči, wc školjke, tramvaji, balkoni, tuš kade ili gdje već imate običaj čitati.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu