Page arrow

Izvještaj sa 6. festivala fantastične književnosti

Large 335
Nedjelja
02.09.2007.

Na svom blogu Davor Šišović Bookaleta donosi iscrpan izvještaj sa šestog po redu Festivala fantastične književnosti koji je ove godine bio posvećen staroslavenskim božanstvima, a održao se 10-11. kolovoza u Istri (Gračišće i Pazin).

Na festivalu je gostovalo 8 od 13 autora čije su priče uvrštene u zbirku Priče o starim bogovima, a prvog dana festivala, u Gračišću, održala su se i dva predavanja na temu slavenske mitologije.

Etnolog Tomo Vinšćak govorio je o toponimima vezanima uz staroslavenska božanstva, dok je Milena Benini, urednica Future koja je nedavno otvorila blog Milerama posvećen SF-u i ženama, održala predavanje o dosadašnjim književnim obradama tema iz staroslavenske mitologije.

Druge festivalske večeri u Pazinu su predstavljeni noviteti u SF produkciji Hrvatske i susjednih zemalja, a trebala je biti izvedena i predstava napravljena po motivima romana Zorana Kruševara Izvršitelji nauma Gospodnjeg, koja se, zbog vremenskih neprilika, nije dogodila.

Iako im je Perun, bog groma, pomutio planove, fantastična ekipa nije se pokolebala, a ako ćemo vjerovati Bookaletinim navodima, ovaj je festival iznjedrio i novu generaciju pisaca SF-a, nazvanu Generacijom 21.

O svemu više – Bookaleta.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu