Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Iće & piće: Milanin san o ruži

Large 1364
Srijeda
21.01.2009.

Poput svih moralno dvojbenih mesoždera, zamišljam da svinjske polovice rastu na grani i da ih se tamo bezbolno bere, jer inače teško da bih ih jela, pa još s tolikim užitkom. Tony Bourdain prošao je kroz tu krvavu inicijaciju, pomagao je pri klanju svinje, a potom je jeo, ali ta iskustva prepuštam njemu. Kad u mesnici vidim lijepo naslagane krmiće, ili čak polovicu praščića, apsolutno ne mislim na život i smrt tih nevinih bića. Nedavno sam s prasećom polovicom stigla kući, posolila je i tutnula u pećnicu, ni jedan, jedini put ne pomislivši na jad toga stvorenjca. Uspjela sam se toliko okameniti, da me čak ni njegovo nježno uho nije potreslo.

Ostatak 'Hommagea roktanju' Milane Vuković Runjić iz časopisa za kulturu stola Iće&piće, pročitajte u našoj Zadaćnici. To će vam prikratiti čekanje novog broja ove kulinarsko/literarne poslastice koji izlazi u prvoj polovici veljače, dok virtualno listanje Iće&pića troje najsretnijih čitatelja mogu preseliti i u opipljivi svijet.
Nagradno pitanje glasi - o jelima starih barda za Iće&piće piše:

a) Boris Perić
b) Milana Vuković - Runjić
c) Veljko Barbieri

Odgovor šaljite na info@booksa.hr - imamo tri primjerka časopisa na raspolaganju za vas. Na čitanje i u slast!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu