Petak
21.09.2007.

I Cherie Blair piše autobiografiju

booksaA+ A-

Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera s izdavačem Little, Brown potpisala je ugovor za autobiografiju koja bi trebala izaći u listopadu 2008. Iako izdavač nije naveo vrijednost ugovora, šuška se da je Cherie za svoju životnu priču dobila tričav milijunček funti.

Na tržištu se već nalazi jedna njezina neautorizirana biografija autorice Linde McDougall, ali s njom Cherie nije zadovoljna zbog netočnog opisa svoga djetinjstva.

Ova će autobiografija pratiti njezin život od djetinjstva u radničkom dijelu Liverpoola 60-ih godina prošlog stoljeća, preko studija prava i profesionalnih uspjeha, do braka s Blairom.

Cherie, koja se uvijek trudila zaštiti svoju privatnost, sad će morati otkriti kako joj je uspjelo odgajati djecu, ispunjavati službene dužnosti premijerove žene i pritom napredovati u karijeri.

Izdavač navodi da će to biti ''topao, intiman i često vrlo duhovit prikaz obitelji koja živi u nesvakidašnjim okolnostima''. Zar biografije mogu biti išta drugo no tople, intimne i često vrlo duhovite, pitamo se? 

Za pisanje ove knjige Cherie Blair nije angažirala nekog fantomskog pisca jer već ima spisateljskog iskustva. Objavila je The Goldfish Bowl u kojoj opisuje kako se život suprugâ premijera promijenio od 50-ih naovamo, posebno pod utjecajem sve nametljivijih medija.

"Toliko toga se dogodilo, stvari o kojima moja baka nije mogla ni sanjati. Čini mi se pogrešnim pustiti sve to da prođe kao da putovanje nije imalo nikakvog značaja'', izjavila je Blair prilikom potpisivanja ugovora.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.