Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Humanizam i dekadansa: estrada i performansi

Large 2146
Ponedjeljak
08.11.2010.

Tom Gotovac, Vlasta Delimar i Milan Božić 

Nakon prve dvije tribine iz serije 'Humanizam i dekadansa' koje su bile posvećene književnosti i filmu slijedi treća posvećena estradi (zabavnoj i rock glazbi) i performativnim umjetnostima.

Da podsjetimo, serija tribina 'Humanizam i dekadansa' koju vodi Irena Lukšić, bavi se umjetničkim djelima koja su u svom vremenu bila neshvaćena i prezrena, a koja su, svaka na svom području i svaka u svoje vrijeme, pokušala nešto više reći o čovjeku i njegovim intimnim tajnama, o ljudskoj psihologiji općenito, o fiziologiji i simbolici. Erotika, ljubav i strast u književnosti, na filmu, u glazbi i izvedbenim umjetnostima, u znanosti i publicistici. U svoje vrijeme – korak u ponor, kasnije – korak u vječnost.

Za razliku od prethodne dvije tribine, posvećene književnosti i filmu, na trećoj tribini, koja će se održati u utorak, 16.11.2010. u 19 sati u Booksi, više će doći do izražaja praksa. Gosti tribine su naša ugledna performerica, na neki način 'klasikinja žanra' Vlasta Delimar i teoretičar popularne kulture Branko Kostelnik.

U kraćemu uvodu Branko Kostelnik podsjetit će na neke primjere 'proizvodnje' skandala u pop i rock glazbi, reći će nekolik riječi o odnosu medija prema erotici u glazbi, spotovima i coverima, a potom će na primjeru vlastitog rada O čemu... Kada... O ljubavi (Naklada MD, 2001.) demonstrirati kako to zvuči (i kako je zvučalo) u praksi.

Vlasta Delimar ispričat će što znači biti performer u 'nesklonim vremenima' i prikazati nekoliko svojih performansa nakon čega će se svi posjetitelji moći uključiti svojim pitanjima ili akcijama.

Kroz glazbu i 'život u umjetnosti' na ovoj tribini vodit će nas ponovno Irena Lukšić.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu