Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Hrvatske pjesnikinje, kažite im!

Large 529
Ponedjeljak
03.12.2007.

Ana kaže sljedeće: "Moje ime je Ana Božičević-Bowling. Mlada sam pjesnikinja podrijetlom iz Hrvatske, no već deset godina živim, pišem i objavljujem u Sjedinjenim Državama, gdje sam zaposlena pri američkom PEN-u. Član sam novog projekta iniciranog od strane dviju američkih pjesnikinja, Juliane Spahr i Stephanie Young, koje pripremaju publikaciju o ženama-pjesnicima diljem svijeta. Ova inicijativa nastavak je vrlo uspješnog istraživanja u kontekstu američke poetske scene, objavljenog u studenom u znamenitom časopisu The Chicago Review. (link)

Kao dio projekta, vršimo pismenu anketu žena-pjesnika sa sljedećim pitanjima:

Kako je biti žena-pjesnik u Hrvatskoj? Što možete reći američkim pjesnicima o životu i radu hrvatskih pjesnikinja? Što bi se još moglo učiniti i ima li mjesta za suradnju?"

Svoje dojmove i odgovore (idealno u formatu sažetih, kratkih eseja) šaljite Ani Božičević-Bowling na adresu anabobo@gmail.com jer, kako kaže, "po završetku projekta, rezultirajuća publikacija bit će naširoko promovirana, što će biti odlična prilika za promociju hrvatske poezije u Americi."

Dok vam Ana šalje lijepe pozdrave iz New Yorka, a mi vas šaljemo na druga dva linka na kojima se možete bolje upoznati s tematikom:
Jennifer Ashton: The Numbers Trouble with "Numbers Trouble"
Joshua Kotin & Robert P. Baird: Poetry Magazines & Women Poets

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu