Ponedjeljak
24.09.2007.

Frankfurtski sajam knjige

booksaA+ A-

Frankfurtski sajam knjige, najveća manifestacija te vrste u svijetu, ove će godine biti platforma za političku raspravu više nego što će se usredotočiti na financijske aspekte tržišta knjiga, izjavio je direktor sajma Jürgen Boos.

Tema ovogodišnjeg sajma, koji se održava od 10. do 14. listopada, katalonska je literatura, a s obzirom na to da je sajam inače tematski usredotočen na jednu zemlju, neki španjolski autori, uključujući Carlosa Ruiza-Zafóna, odbili su sudjelovati na njemu.

Organizatori sajma kažu kako oni nastoje potaknuti političku raspravu uključujući i kontroverze oko jezika i prevođenja.

"Važno je pokazati socijalno-politički karakter knjige. Knjiga je oružje...kako pozitivno tako i negativno", rekao je Boos i dodao kako očekuje da će se rasprava usredotočiti i na slobodu govora u Kini i na Bliskom istoku.

Na ovogodišnjem sajmu naše će boje braniti Viktor Žmegač, Ante Stamać, Tena Štivičić, Igor Štiks i Želimir Hercigonja.

Prema riječima Valtera Lisice, v.d. predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara, književnici su odabrani kao spoj "mladosti i iskustva".

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.