Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čitajte na netu

Large 594
Četvrtak
03.01.2008.

Online magazin Plastelin donosi kratki intervju s Davidom Albaharijem, srpskim piscem židovskog porijekla i kanadske adrese, a u kojem Albahari govori o svojem romanu Ludvig čiji su glavni junaci dvojica pisaca - Ludvig iz naslova te tajanstveni S koji je Ludvigom opsjednut. U knjizi Albahari progovara o odnosu pisca prema društvu i obrnuto, smještajući svoje likove u posebno negostoljubivo ozračje beogradske književne scene koju je izabrao, kako tvrdi, jer tu književnu sredinu najbolje poznaje te je mogao koristiti stvarne elemente koji priču čine uvjerljivom. Link na intervju - ovdje.

Iako se u svom tekstu za Radio 101 nije sjetio naše Revije male književnosti (ne uzimamo mu to za zlo), Gordan Duhaček napisao je izvrstan presjek zbivanja na domaćoj književnoj sceni u 2007. Hitovi, nametnuti hitovi, skandali, književnici od kartona, žene nogometaša, unuk slavnog kipara, politika i pjesnički pokušaji političara samo su neke od tema koje Duhaček vrlo duhovito obrađuje na ovom linku.

Ako još uvjek ne znate sve o najpoznatijem domaćem uredniku Kruni Lokotaru, Slobodna Dalmacija prenosi intervju Siniše Kekeza u kojem Lokotar još jednom opisuje razloge svog prelaska iz AGM-a u Algoritam, najavljuje mlade književne nade i govori o dubini svojih uredničkih kirurških zahvata. Link

U zadnjim minutama 2007. radišna ekipa s domaćeg SF portala NOSF dala je pregled vlastitih vijesti koje govore o tome kako će izgledati budućnost ili kako je trebala izgledati. Okupljeni tekstovi (Budućnost kakvu su nam obećali; SF događaji koji se nisu ostvarili, Ćelava budućnost, Vesela budućnost, Pet zanimanja budućnosti, Tonuća ekokuća, Rusija će uspostaviti stalnu bazu na Mjesecu do 2032., Ako se za par godina nađete u svemirskom hotelu … i Svijet za pedeset godina) podsjećaju na stvari koje bi nam se mogle dogoditi (informacijski čip u mozgu, neutronsko oružje koje uništava tjelesne organe, povratak marksizma, preobrazba Irana u demokratsku i snažnu zemlju) i na one koje se srećom nisu dogodile (godine 1998. nije se rodilo posljednje dijete). U tekstu, kojeg možete pročitati ovdje, posebno će uživati tech i SF freakovi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu