Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čitajte na netu

Large 520
Četvrtak
29.11.2007.

Ivan Vidić, ponajbolji hrvatski dramatičar koji je od prošle godine i cijenjeni domaći romanopisac, široj je javnosti možda poznatiji kao intelektualac koji je Hloverki, Antunovićki i Pusićki u Kontaktu pokazao prst. Toj samozatajnoj pojavi među raspuštenim domaćim piscima Algoritam je nedavno objavio zbirku dva lirsko-prozna uradka Ona govori/Violator, a prošle mu je godine iz AGM-ove radionice izašao roman Gangabanga. Uvijek zanimljiv sugovornik Vidić za 'Vijenac' govori o uspješnom postavljanju svoje drame Život u sjeni banane i mnogočemu drugom. Link.



Na ovom linku pročitajte kratki intervju s Enkijem Bilalom, francuskim strip crtačem koji korijene vuče s ovih prostora. On je u Sarajevu predstavljao svoj album Četiri? iz tetralogije Monstrum koji zaokružuje priču o ratnim zbivanjima u Sarajevu. Bilalov dosje pročitajte na Filmskom, tj. ovdje.



Ovdje se, pak, informirajte o Dubrovkinji Marijani Ogresti, diplomiranoj novinarki kojoj je Algoritam objavio zbirku priča Koliko košta gram čiji su glavni likovi patuljci, bakice, Kinezi, roditelji hendikepirane djece, vrhunski manageri s dušom djeteta, poštari-redatelji amateri, djeca s jasnim idejama o reformi papinstva, djevojčice koje se boje da će kornjače eksplodirati i slični. Knjiga je pobijedila na natječaju Algoritma i Vijenca i zaslužila Nagradu Proza(c).

Na Kulturpunkt vas preusmjeravamo po dnevnu dozu lektire i humora. Tamo su naime objavili dosad neobjavljenu priču 'Flaster' Vlade Bulića, autora romana Putovanje u srce hrvatskoga sna kojim je pobijedio na natječaju Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2006. Dossier Bulić - ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu