Page arrow

Čitajte na netu

Large 362
Četvrtak
13.09.2007.

Nedavno je u Hrvatskoj u organizaciji izdavačke kuće Algoritam gostovao slavni pisac fantastike Tad Williams /naslovna/, autor trilogije Sjećanje, Tuga i Trn. Na stranicama Algoritma pročitajte poduži intervju s Williamsom u kojem govori o fascinaciji fantasyjem i svojoj karijeri.

Na stranicama online magazina Plastelin pak pročitajte intervju s Robertom Perišićem kojemu je nedavno izdavačka kuća LOM izdala zbirku Nema boga u Susedgradu. To je, uz knjige Užas i veliki troškovi i Možeš pljunuti onoga tko te bude pitao za nas (obje su izašle u izdanju Fabrike knjiga) treća Perišićeva knjiga na srpskom tržištu. S Mićom Vujičićem Robert je razgovarao o izgubljenoj generaciji i vlastitoj poetici, a čak je i sam sebe recenzirao, i to šaljivo. Više ovdje.

Na portalu Moderna vremena Info možete pročitati dva vrlo zanimljiva teksta slične tematike. Otac bez brkova Ante Tomić napisao je odličan tekst o traumama koje proživljava otkad mu je sin krenuo u 5. razred (ovdje), a splitska spisateljica Olja Savičević Ivančević u tekstu 'Škola za vječne ponavljače' s nostalgijom i simpatijom prisjetila se svojih školskih dana (ovdje).

A ako vam je škole preko glave, čitajte kolumnisticu kulturnog portala Kulturpunkt.hr, mladu pjesnikinju Mariju Andrijašević koja u rubrici 'Poptika' donosi simpatičnu, hipohondričnu pričicu iz Hitne (ovdje). Uživajte!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu