Page arrow

Čista Utopia!

Large 388
Utorak
25.09.2007.

Ako slučajno niste znali, a put vas s vremena na vrijeme odnese u Split, tamo već neko vrijeme postoji knjižara znakovitog naziva Utopia. Kako ne bi sve ostalo samo na imenu, ekipa (Frakcija d.o.o.) koja je pokrenula Utopiju pobrinula se i za njezin koncept. Dakle, baš kao i vaša omiljena zagrebačka knjižara znakovito nazvana Booksa, Utopia nudi pregršta naslova iz područja lijepe književnosti, te probrane naslove iz područja publicistike i esejistike. Uz to, za razliku od Bookse, u ponudi imaju i stripove i ploče. To je koncept Utopije. Prilično utopistički, rekli bismo, ali tko smo mi da govorimo.

Od svog otvaranja 2005., Utopia se vrlo brzo izborila za prepoznatljivo mjesto na kulturnoj mapi urbanog Splita, točnije na adresi Dosud 10 u Dioklecijanovoj palači, vrlo blizu mjesta na kojem se nalazi klub Ghetto s kojim u suradnji redovito organiziraju brojne promocije knjiga, književne večeri i koncerte uglavnom neafirmiranih mladih umjetnika s područja šire regije.

Uza sve to, pokrenuli su i jedan izdavački projekt s ciljem okupljanja mladih pisaca i stripaša iz regije. U okviru edicije 'Omiljena slova' objavili su zbirku pjesama Pjesme iz sobe Mehmeda Begića, a projektom ST – RIP okupili su mlade splitske strip autore u istoimenom strip albumu.

A zašto vam sve to pišemo sad kad su završili godišnji i svi putevi više ne vode u Split? Zato što nam je u ponedjeljak od tamo stigla vijest da je Utopia počela s online prodajom knjiga (UTOPIAONLINE). Naručene šarene artikle možete platiti kreditnom karticom, pouzećem, uplatnicom i slično, a ukoliko naručite robu u vrijednosti većoj od 500 kn, utopisti vam neće naplatiti dostavu. Čista utopija, odnosno Utopia!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu