Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bookstan 2020.

Large bookstan
Četvrtak
22.10.2020.

Listopad je i ove godine, pandemiji usprkos, mjesec Bookstana. Međunarodni festival književnosti smiješi nam se u Sarajevu od 28. do 31.10. 2020.

Imat ćemo priliku slušati mnoge regionalne i međunarodne goste koji će predstaviti odlične knjige i zbornike, pričati o književnosti i književnoj kritici. Jedna od glavnih zvijezda bit će Benjamin Moser, ovogodišnji dobitnik Pulitzerove nagrade za opsežnu biografiju Susan Sontag, Sontag: Her Life and Work, koja će pred festival biti objavljena u izdanju Buybooka. Kao i svake godine, u sklopu festivala održat će se i radionica za mlade književne kritičare, kolumniste, novinare i studente, a vodit će je Katarina Luketić.

Program će se održavati što uživo, što online, a mjesto fizičkog (ograničenog) okupljanja bit će kinodvorana Meeting Pointa. Osim već spomenutog Mosera, koji će festival i otvoriti, izdvajamo još pokoje ime i događaj: razgovor s Florence Hartmann, dobitnikom Pulitzera Davidom Rohdeom, Peterom Maassom i Julianom Borgerom; razgovor sa Semezdinom Mehmedinovićem u svjetlu objavljivanja drugog dopunjenog izdanja njegove nove knjige Ovo vrijeme sada; gostovanje Saše Ilića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade NIN; gostovanje Stefana Boškovića, ovogodišnjeg dobtnika Europske nagrade; razgovor sa nagrađivanim piscem i pjesnikom Dragom Glamuzinom; panel posvećen životu i djelu prerano preminulog Bekima Sejranovića. Predstavljene će biti i knjige brojnih regionalnih autorica i autora, a bit će ondje i ekipa Bookse i Kulturpunkta koja će predstaviti nedavno objavljene zbornike o kritici. Svi programi bit će, naravno, i livestreamani, kako to već biva u zadnje vrijeme.

Točan program ovdje!


Izvori: Bookstan Sarajevo, oslobodjenje.ba; foto: Facebook




Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu