Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bez pisaca u Frankfurtu

Large frankfurt Foto: ActuaLitté / Flickr
Nedjelja
08.10.2017.
Hrvatski pisci ove godine neće putovati na Sajam knjiga u Frankfurtu koji se održava od 11. do 15. listopada. 
Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara koja organizira hrvatski nastup, potvrdio je da će se zbog skromnih sredstava hrvatski pisci u Frankfurtu predstaviti tek projekcijama HRT-ove emisije Prekid programa zbog čitanja
Hrvatsko nakladništvo predstavit će se na dva štanda - nacionalnom štandu na kojem će se izložiti 150 novih naslova iz protekle godine, te na manjem štandu za hrvatsku dječju književnost gdje će se održati izložba ilustratora Zdenka Bašića, Dubravke Kolanović i Andree Petrlik Huseinović.
Autori neće nastupiti uživo nego putem HRT-ovih emisija koje su uredili Biljana Romić i Kruno Lokotar. Frankfurtskim gledateljima predstavit će se autori Miljenko Jergović, Zoran Ferić, Sibila Petlevski, Damir Karakaš, Edo Popović, Ivana Šojat, Maša Kolanović, Daša Drndić, Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kristian Novak.
Nejašmić je najavio isti format na skorašnjim sajmovima u Beogradu i Sarajevu. Zahvalio je Ministarstvu kulture koje je pokrilo dvije trećine troškova nastupa i HRT-u koji je ustupio emisije.

izvor: tportal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu