Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Besplatni muški pjesnički blok

Large poor poet Carl Spitzweg: The Poor Poet (1837.) - Gandalf's Gallery / Flickr
Nedjelja
28.08.2016.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri zbirke pjesama:
  • Ljiljan u trnju (Fikret Cacan)
  • Uzimaj sve što te smiruje (Ivica Prtenjača)
  • Zbogom, fašisti (Marko Tomaš)

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI). Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba.
Fikret Cacan (1958.) je nagrađeni pjesnik i prevoditelj. U zbirci Liljan u Trnju, "nastavljajući se na nikad sasvim prekinut slijed matoševskog artizma, Cacanova forma zvuči prirodno kako u pridržavanju pravila tako i u svjesnom odstupanju od njih." (Z. Mrkonjić)
Ivica Prtenjača (1969.) je pjesnik, prozaist, novinar i organizator festivala. U zbirci Uzimaj sve što te smiruje Prtenjača odaje dojam "da je pjesnik koji s lakoćom piše, bez obzira na gustoću izričaja i 'reskih veza' koje zagovaraju neizrecivo." (S. Begović)
Marko Tomaš (1978.) je pjesnik, novinar i urednik. "Njegovi stihovi ne mogu okoštati. Jer ih piše čovjek neprestano zapitan kako je moguće živjeti i što uopće znači biti živ među tolikim smrtima. Jer ih piše čovjek neprestano zaljubljen među tolikim mržnjama. Čovjek smrtno živ i smrtno zaljubljen." (P. Lucić)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu