Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Amazonov književni natječaj

Large 401
Ponedjeljak
01.10.2007.

Najveća knjižara na svijetu Amazon odlučila je svojim korisnicima vratiti nešto od uloženih novaca i to kroz književni natječaj koji organizira u suradnji s informatičkim divom Hewlett-Packardom.

Ove su dvije megakorporacije zajedničkim snagama pokrenule natječaj za neobjavljeni roman prvijenac Amazon Breakthrough Novel koji će pobjedniku natječaja priskrbiti 25.000$. Novce je osigurao Penguin koji će uz to i objaviti pobjednički rukopis.

Pravo natjecanja imaju svi neobjavljivani autori koji posjeduju rukopis na engleskom jeziku. Prepoznajete li se u ovom opisu, pošaljite svoje remek djelo u Amazon već danas jer prijave su ograničene na 5.000 komada. Prvi žiri činit će najaktivniji useri Amazona koji će u prvom krugu diskvalificirati 4.000 tekstova, nakon čega će njih 1.000 ostati u utrci za nagradu. Tad na scenu stupa nešto stručniji tim iz časopisa za izdavaštvo Publishers Weekly čija je zadaća napisati kritiku svakog romana koja će potom, uz ulomak djela, biti objavljena na stranici Amazona gdje će korisnici moći ocjenjivati kandidate.

Sto najbolje ocjenjenih djela proći će kroz ruke urednika u Penguinu koji će za finale odabrati 10 najboljih rukopisa. O pobjedniku natječaja opet će se odlučivati na webu.

Amazon zaprima rukopise do 5. studenog 2007., glasanje završava 31. ožujka 2008., a pobjednik će biti objavljen 7. travnja iste te godine.

Više o uvjetima natječaja pročitajte ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu