Page arrow
Lipanj  2023.  2 Lipanj  2023.  3
21.06.2023. u 18:00 @ Booksa

Promocija knjiga: 'Pustolovine Chine Iron' Gabriele Cabezón Cámare i 'Tajanstvenog korespondenta' Marcela Prousta

Large 2023.  1
Petak
26.05.2023.

Domino u Booksin park donosi promociju dva nova izdanja iz svoje biblioteke u sklopu programa Leqtira: Čitanje queera: trans-roman Pustolovine Chine Iron nagrađivane argentinske spisateljice Gabriele Cabezón Cámare i maltene zaboravljeno djelo Marcela Prousta Tajanstveni korespondent u sklopu programa LeQtira.

Uz osvježavajuća pića u hladu Booksina parka novitete koji se bave drugačijim identitetima, onima koji u hrvatskoj književnosti još ne uspijevaju pronaći svoje mjesto, čak ni kao književni likovi, predstavit će prevoditeljica Pustolovina Chine Iron Nikolinom Židek i predsjednik udruge Domino te glavni urednik Zvonimir Dobrović. Knjiga Pustolovine Chine Iron 2020. godine bila je finalist Booker Prizea, a aktivistica i spisateljica Gabriela Cabezón Cámara već godinama otvara nove prostore istraživanja queer identiteta i queer literature koristeći klasike argentinske književnosti.

Drugo novo izdanje koje predstavljamo djelo Marcela Prousta: Tajanstveni korespondent u prijevodu Zlatka Wurzberga. Radi se o zbirci novela koje je Proust pisao u svojim dvadesetima, gdje opisuje put otkrivanja vlastite homoseksualnosti.

Program je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo te sredstvima Zaklade Kultura nova.

Programe Bookse u parku podupiru: Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2023

Ako ćete lipanj provesti zatočeni u gradu ili ako nas već s nestrpljenjem čekate, imamo dobre vijesti za vas – vraća se Booksa u parku! Za vas smo pripremili bogat književno-umjetnički program u suradnji s našim prijateljima i susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom.

Na platou pred Booksom pored Grginog kipa čeka vas mnoštvo sadržaja koje smo pažljivo i s ljubavlju smišljali za vas. Uz svježu limunadu, Booksin ledeni čaj ili kavu i, svakako, knjigu pronađite nešto za sebe – zajedno ćemo se družiti, educirati i zabavljati! Čekaju vas odlične knjige na Sajmu malih izdavača kojim otvaramo program, zanimljive tribine nastale u suradnji s izdavačkim kućama, Goethe institutom, udrugom Domino, Hrvatskim društvom pisaca, cjelodnevno druženje s Volonterskim centrom Zagreb. Nastupit će zvijezde Booksina književnog programa i radionica kreativnog pisanja, slavit ćemo prijateljstvo na glazbenoj Škrabici za Antu na kojoj će nastupiti glazbenica i glumica Ivana Starčević s prijateljima i prijateljicama (pripremamo vam i koncerte iznenađenja!). Subote ujutro rezervirane su za najmlađe s kojima ćemo čitati i crtati u suradnji s autori(ca)ma iz Oaza Books. Upoznat ćete mlade autore i autorice na književnom festivalu „Prvi prozak na vrh jezika” kojim ćemo zaključiti program i otići na zasluženi ljetni odmor.

Dođite i otkrijte novu knjigu, poslušajte zanimljive razgovore i čitanja, družite se s nama da nam ljeto u gradu bude bezbolnije! Možda upoznate nekoga!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu