Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
30.06.2020. u 18:00 @ Booksa

Booksa u parku 2020: Učitavanje - Vida Sever i Rebeka Petković

Large vidairebeka
Četvrtak
11.06.2020.

Nakon četiri mjeseca karantenske pauze i videotribina s autorima iz regije, Učitavanje se vraća u Booksu, tj. u Booksin park. Moderatorski dvojac Vigor Vukotić i Martin Majcenović ugostit će dvije mlade pjesnikinje Rebeku Petković i Vidu Sever, s kojima će čavrljati o književnosti, inspiraciji i njihovom pisanju.

Rebeka Petković rođena je 2000. godine u Varaždinu. Završila je prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a trenutno studira prvu godinu anglistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem pjesama i kratkih priča, a od listopada piše i za portal srednja.hr. Njezine su priče osvojile 1. i 3. nagradu Gjalski za srednjoškolce, a pjesme i priče objavljene su joj u zbornicima Poezitiva i PoZiCa.

Vida Sever rođena je u Varaždinu 2001. godine. Završila je Program međunarodne mature u Prvoj gimnaziji Varaždin. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu upisala je kroatistiku i komparativnu književnost. 2018. godine osvojila je prvo mjesto na Goranovom proljeću za srednje škole te dva puta prvo te jednom drugo mjesto na natječaju Po(e)zitiva. Također, sudjelovala je na državnoj smotri LiDraNo. Pjesme su joj objavljene u časopisu Tema.

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. U Booksi se redovito održava od 2019. godine.

Booksa u parku 2020

Ove godine Booksa se na mjesec dana preselila u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe... Bilo nam je divno i jedva čekamo iduću!

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu