Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
25.06.2020. u 18:30 @ Booksa

Booksa u parku 2020: Projekcija filma "Zagrebački ekvinocij"

Large screenshot  53
Utorak
16.06.2020.


Šestoro mladih odlučuje iskoristiti proljetnu ravnodnevicu kao izgovor za organizaciju velikog tuluma. Dvoje će pripremiti stan, dvoje će nabaviti piće, dvoje će nabaviti travu i svi će se prije ponoći naći na tulumu i dočekati proljeće. Ili neće, ovisno o tome kako riješe zapreke na putu na kojem upoznajemo mnoge čari Zagreba, života u Zagrebu i noćnog života u Zagrebu, a likovi upoznaju sami sebe i jedni druge.

Snimljen gerilski, s entuzijazmom i upornošću umjesto budžetom, dugometražni prvijenac Svebora Mihaela Jelića i tima CEFGI jedno je od najvećih iznenađenja recentne hrvatske kinematografije. Razigran i duhovit, dinamično režiran, s vješto vođenom pričom i dopadljivim likovima, Zagrebački ekvinocij je generacijski portret i oda noćnom životu Zagreba.

Glazbu je za film pisao, a u njemu i glumio, Miki Solus, koji će održati koncert dan poslije, 26. lipnja.

Projekciju ćemo održati u suradnji s kinom Kinoteka.

***

Događaj je osmišljen u sklopu projekta Booksino kulturno dvorište koji podržava Zaklada Kultura nova.

 

Booksa u parku 2020

Ove godine Booksa se na mjesec dana preselila u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe... Bilo nam je divno i jedva čekamo iduću!

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu