Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
03.07.2020. u 16:00 @ Booksa

Booksa u parku 2020: predstavlja se ''Pred lavu'' Petre Rosandić

Large canva   eruption of volcano during dawn
Utorak
16.06.2020.

U suradnji s izdavačem Durieux predstavit će se zbirka Pred lavu pjesnikinje Petre Rosandić.

O zbirci će, uz autoricu, razgovarati Katja Grcić i Ivana Rogar.

Petra Rosandić, autorica dviju zbirki pjesama, ovom se knjigom dokazuje kao iznimno zrela i ostvarena pjesnikinja. Kako kaže Robert Perišić, ona ''nije pjesnikinja ponavljanja već napisanog, ni tehnički sljedbenik kakve utvrđene poetike, nego istraživač – koji pritom i nalazi svoj put do vrlo osobnog pjesničkog glasa. Taj glas pritom pamti i nasljeđuje pomake u pjesničkom jeziku…''

Petra je rođena 1985. u Splitu gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala kroatistiku i anglistiku. Objavljivala je u regionalnoj periodici, između ostalog, u Zarezu, Temi, Poeziji, Agonu, Split Mindu, Kolapsu, Ulaznici, Proletteru, Fantomu slobode, zborniku Rukopisi 36 i antologiji mladih suvremenih autora BHSC jezika FFZG-a Meko tkivo.

Rukopis na engleskom jeziku Why I died bio je polufinalist internacionalne nagrade Tomaž Šalamun 2015. američkog časopisa Verse. Od 2015. do 2018. radila je kao izvršna urednica književnog portala Kritične mase. Objavila je zbirku poezije Ako dugo držiš usta otvorena (Presing, Srbija, 2014.). Studira na Interior Design Academy of Ireland. Živi u Madridu.


Fotografija: Pete Johnson

 

Booksa u parku 2020

Ove godine Booksa se na mjesec dana preselila u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe... Bilo nam je divno i jedva čekamo iduću!

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu