Page arrow
14.06.2019. u 17:00 @ Booksa

Booksa u parku 2019: predstavlja se "Populacija II" Gorana Bogunovića

Large bogunovic populacija2 omotiii
Subota
01.06.2019.

Zbirka Populacija II (Durieux, 2019) je miks eseja i autobiografskog pripovijedanja u kojem Goran Bogunović piše o običnim događajima koje supostavlja začudnim i zabavnim idejama da bi ostvario efekt neopterećenog inteligentnog, ali izuzetno zabavanog. Bogunović je vrlo blag i nenametljiv pripovjedač, prepun duhovitih detalja i naoko nevažnih opažanja iza kojih stoji poziv na dublje preispitivanje predmeta stvari.  U istraživanju neobične strane svakodnevnog vergilijevski ga vode Ry Cooder i Kraftwerk, Sebald, Perec, Captain Beefheart i Kruno Levačić. Implicitne sugestije koje se skupljaju na rubovima teksta su da čovjek ipak nije mjera svih stvari i da bi svijet nastavio postojati i bez njega. Taj posthumanistički sentiment provlači se u raznim vedrim i tužnim oblicima kroz sve eseje koji se nižu od jednostavnijih i komičnih prema složenijima i ozbiljnijima da bi završili predivnom, poetičnom Populacijom II prema kojoj je knjiga dobila ime.

Na predstavljanju uz Gorana sudjeluje i urednica knjige Ivana Rogar, a razgovor će moderirati Miljenka Buljević.

Booksa u parku 2019

Booksa u parku je ono lijepo razdoblje kada se Booksa preseli u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu