Srijeda
04.12.2019.

Sa(n)jam knjige u Istri

Četvrtak, 05.12.2019 u 12:00 - Nedjelja, 15.12.2019 u 19:30 @ Dom branitelja, Pula
A+ A-

25. Sa(n)jam knjige u Istri svoje obljetničko izdanje otvara u četvrtak, 5. prosinca u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Gotovo tristo domaćih i inozemnih gostiju, koje predvodi nobelovac Orhan Pamuk, sudjelovat će u više od sto programa među gotovo četrdeset tona knjiga i više od dvjesto pedeset nakladnika. Srebrni pir slavit će se u tradicionalnih jedanaest festivalskih dana, sve do nedjelje, 15. prosinca.

Ove godine čast otvorenja Sajma pripast će književniku Draganu Velikiću. Program svečanog otvorenja prema scenariju pisca i dramaturga, Gorana Ferčeca režira dugogodišnji suradnik Sajma, Matija Ferlin. Program će voditi glumac Livio Badurina, dok će u središnjem dijelu nastupiti pulska jazz glazbenica, skladateljica i kantautorica Tamara Obrovac uz glazbenika Uroša Rakoveca

Knjižara Sajma ove se godine oblikuje na poseban način i uz novu opremu. Posjetitelje očekuju novosti u izložbenom dijelu, a knjižarski postav Vlatke Balinčić i dizajnerska rješenja Mauricija Ferlina olakšat će posjetiteljima biranje knjiga prema područjima interesa. Knjige će biti dostupne po značajnim popustima, a za obljetničko izdanje svi izdavači uz čestitku Sajmu za 25 godina suradnje poklanjaju posjetiteljima dodatne popuste u sklopu posebne akcije 25 naslova za 25 godina Sajma.

Kroz programe nas ove godine vodi tim moderatora: Aljoša Pužar, Andrea Matošević, Paola Orlić, Emir Imamović Pirke, Kruno Lokotar, Nevena Trgovčić, Vladimir Šagadin, Gordana Trajković i Sedina Cerovac. Sajam je posebno ponosan na svoje najmlađe posjetitelje i jutarnje programe koje za njih oblikuje Slavica Ćurković kroz Librić na Sajmu. Oni su i ove godine pripremani uz recentna izdanja za djecu hrvatskih nakladnika. Tradicionalnim programima za učenike Hop-lektiri i Pop-lektiri pridružuje se i novi program PULikulArna reforma kojim će se u pet debatnih sesija o opusima za koje se čini da nisu potrošili rezon ni privlačnost pokušati skrenuti pažnja na književne klasike. U prvoj PULikulArnoj reformi bit će riječ o Čehovu, Kišu, Krleži, Shakespearu i Márquezu.  

Više informacija i bogat program možete provjeriti na web stranicama sajma.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.