Četvrtak
19.09.2019.

Pusti je da priča: ''Sušno doba'' Gabriele Babnik

Ponedjeljak, 23.09.2019 u 17:30 @ Knjižnica I. G. Kovačića
A+ A-

Deveta radionica iz ciklusa nazvanog Pusti je da priča održat će se u ponedjeljak, 23. rujna, u 17.30 u zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića. Raspravljat će se o izuzetnom romanu slovenske književnice Gabriele Babnik Sušno doba.

Iz knjižnice pozivaju na spoj lijepe književnosti, dobre rasprave i kvalitetnog druženja!

Pusti je da priča ciklus je radionica na kojima se raspravlja o ženskoj povijesti i svakodnevici, ženskoj književnosti, kreativnosti, načinima dolaženja do vlastitog glasa i mogućnostima njegove artikulacije. Upoznavanjem različitih autorica ispituje se koliko nam njihovi tekstovi i preokupacije nude materijala za razgovor o našim životima te koliko su nam njihove teme bliske u današnjoj situaciji. Čitaju se tekstovi Virginije Woolf, Slavenke Drakulić, Margaret Atwood, Rose Montero i drugih.

Voditeljica radionice je dr. sc. Marija Ott Franolić, profesorica komparativne književnosti, koja se bavi poticanjem čitanja i povezanošću čitanja i kritičkog mišljenja te ženskom poviješću, svakodnevicom i ženskim autobiografskim tekstovima.

 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.