Srijeda
06.11.2019.

Predstavljanje romana Ivice Ivaniševića

Ponedjeljak, 11.11.2019 u 19:00 @ Vinyl bar&bar
A+ A-

Promocija novog romana Ivice Ivaniševića Kuća održat će se u ponedjeljak, 11. studenog, u 19 sati u Vinylu u Zagrebu.

Na promociji uz autora sudjeluju urednica Vanja Kulaš te pisac Ivica Prtenjača.

Potpisivanje knjiga je na Interliberu u utorak, 12. studenog, u 12 sati.

Kuća je tonalitetom, bez sumnje, najturobniji roman Ivice Ivaniševića, prvi korak u tamu šarmantnog autora dobrih namjera, koji nas je navikao na mediteransku vedrinu i divan, topao humor. Urban, melankoličan, mjestimice trpak ovaj roman živ je i aktualan, jer doista, ne čini li nam se svima da nam nikad nije bilo gore? No, bez obzira na tešku tematiku, stvarnosnost, a mjestimice i filozofično razmatranje tabua, već s prvim retcima nekako znamo da smo u rukama Ivice Ivaniševića, prepoznajemo besprijekoran stil, gipkost rečenice i svježinu metafore. Ima u toj knjizi mraka, pa i latentne napetosti, ali taj je mrak topao, mek i pitom. Kuća je priča o našoj ćoškastoj realnosti, o ljudima i osjećajima, a Ivanišević, i kad poželi pisati o bolesti, smrti i usamljenosti, ispisat će priču oblih kontura, gotovo bajku.

Ivica Ivanišević rođen je 1964. godine u Splitu. Sociologiju je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je novinar i urednik u Nedjeljnoj Dalmaciji, Feral Tribuneu i Slobodnoj Dalmaciji, gdje je danas komentator. Objavio je sljedeće knjige: Smoje – biografija, Sto mu jelenskih rogova, Krovna udruga i druga drama, Split za početnike – abeceda grada, Ulaz za djecu i vojnike, U sedlu je tijesno za dvoje, Otpusno pismo, Primavera, Knjiga žalbe i Klanjam se. Piše dramske tekstove te scenarije za film i televiziju.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.